Pages


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 16ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16 Φλεβάρη  2014 στα Γιάννενα μία ακόμη διανομή τροφίμων, η 7η στη σειρά, από την κίνηση πρωτοβουλίας "ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ", που ιδρύθηκε πριν από 14 μήνες στην πόλη μας. 1000 περίπου οικογένειες προμηθεύτηκαν πάνω από 20 συνολικά τόνους λάδι και ελιές καλής ποιότητας και σε χαμηλές τιμές απευθείας από το συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Ριζόμυλου Μεσσηνίας. Οι παραγωγοί διέθεσαν επιπλέον μια ποσότητα τροφίμων δωρεάν που αποφασίσαμε να δοθούν στις οικογένειες των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΑ Ιωαννίνων, σαν ελάχιστη στήριξη στον πολύμηνο αγώνα τους, που αφορά όλους μας ανεξαιρέτως.
Η μεγάλη συμμετοχή, παρόλο που αυτή τη φορά διατέθηκαν μόνο δύο είδη προϊόντων και η διανομή έγινε σε χώρο λιγότερο κεντρικό, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και ότι, αυτές τις κρίσιμες ώρες,  χτίζονται όλο και πιο στενές σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα σε αυτούς που υφίστανται τις ζοφερές συνέπειες της βαθιάς και πολυεπίπεδης κρίσης στη χώρα μας.
Η κίνησή μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά - και εξ ονόματος των εκατοντάδων οικογενειών που στηρίζουν τις διανομές με τη συμμετοχή τους - τη διοίκηση του Πανηπειρωτικού σταδίου Ιωαννίνων για την παραχώρηση μέρους του χώρου στάθμευσης, που επέτρεψε την απρόσκοπτη διάθεση των τροφίμων και την ταχύτατη εξυπηρέτηση πολιτών και παραγωγών.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που ενδεχομένως ταλαιπωρήθηκαν λόγω της αλλαγής του τόπου διάθεσης ότι αυτή τη φορά η διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ ( στην οποία έχει λόγο και συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών), που φιλοξένησε όλες τις προηγούμενες διανομές, δεν μας παραχώρησε το χώρο αυτό, επικαλούμενη την αντίδραση των υπευθύνων της παρακείμενης επιχείρησης εστίασης, οι οποίοι θεώρησαν ότι οι πολυάνθρωπες δράσεις  μας  δημιουργούσαν προβλήματα άμεσης πρόσβασης στην  επιχείρησή τους. Ας μας επιτραπεί όμως να θεωρούμε ότι η ανάγκη μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, όχι μόνο για την προμήθεια φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, αλλά και για την αίσθηση της αλληλοστήριξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης που προσφέρουν αυτές οι δράσεις, δικαιούται να έχει προτεραιότητα έναντι της όποιας αναστάτωσης προκαλεί ενδεχομένως η παρουσία τόσων ανθρώπων στο χώρο αυτό και μάλιστα  4-6 φορές το χρόνο μόνο.
Συνεχίζουμε τη δράση μας προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στην προσπάθειά μας. Η λειτουργία της κίνησής μας βασίζεται στη διάθεση προσωπικού χρόνου και ενέργειας και είναι τελείως διαφανής και ανοιχτή στη συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφέρεται. Οι αποφάσεις και η υλοποίηση τους, από την επιλογή των παραγωγών μέχρι την οργάνωση των δράσεων είναι ζήτημα όλων και οι ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας γίνονται μέσω της ιστοσελίδας μας. 
Σας καλούμε για να συζητήσουμε όλοι μαζί την οργάνωση της επόμενης δράσης μας, αλλά και τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της κρίσης, που καταστρέφει τις ζωές μας, που μας οδηγεί στην υποβάθμιση και την ανέχεια, που απειλεί το σπίτι μας, το χωράφι μας, το καθημερινό μας φαγητό, την ίδια τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Για να μην είμαστε και να μη νοιώθουμε μόνοι μας στην κρίση. Για να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα...
Ελάτε στo στέκι μας, Τοσίτσα 16-πρώην γκαλερί «Αμυμώνη», Τετάρτη και Πέμπτη 6-9 μμ
Τηλεφωνήστε μας στο 26510 79595 
Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας 
http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr 
Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση   
trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την Τετάρτη, 19/2,  6μμ στο στέκι μας θα συζητηθεί η αποτίμηση της τελευταίας δράσης μας.